Fitnes butik = fitnes (r)evolucija

DELI

“FOMO” EFEKT – STRAH, DA BOŠ KAJ ZAMUDIL, ČE TE NE BO ZRAVEN.

Ste že slišali za fitnes butik? Ne, to ni trgovina s fitnes oblačili, niti ni fitnes center, ali klub. Kaj potem je fitnes butik? Definicija fitnes butika je zelo neoprijemljiva, saj fitnes butik predvsem občutiš in začutiš skozi doživetje in izkušnjo, ki jo dobiš, ko enkrat tam narediš prvi trening. Ja, samo 1 trening je potreben, da boš razumel, kaj je fitnes butik.

Če so trgovinski butiki, trgovine manjših kvadratur, kjer je ponudba specializirana na eno področje, personal pa je strokovno usposobljen in se mnogo bolj osebno posveča stranki, kot npr. v veleblagovnicah, kar kupcu prinaša tudi prijetnejšo izkušnjo nakupovanja, potem ima fitnes butik podobna izhodišča. 

Je pa fitnes butik mnogo več, ko se pogovarjamo o doživetju in izkušnji.

Fitnes butik, je edini fitnes koncept, ki lahko z namenom razvoja navad aktivnega življenja, zadovolji vse človeške potrebe, ki jih ima potrošnik.

Ljudje smo socialna bitja in imamo potrebo po pripadnosti in druženju. Evolucijsko smo pa narejeni tako, da se napornim, težkim in stresnim situacijam instinktivno izogibamo. Narejeni smo tako, da radi počivamo, kar pa predstavlja največji problem in oviro, če želimo postati aktivni. Si si že neštetokrat rekel, da sedaj pa zares začneš? Si si že 100-krat obljubila, da jutri pa začneš migati in hujšati? Pa se ni kar nič zgodilo, ali pa je po parih dneh vnema popustila. In to je ta, človeška narava, evolucijsko dana, ki jo sami zelo težko premagamo.

Ljudje potrebujemo družbo, pripadnost in močno motivacijo, če želimo postati in ostati aktivni. Če so bili fitnes centri pri temu do danes delno uspešni, fitnes butiki delujejo popolno.

Tehnično gledano fitnes butik prinaša do 1200m2 dizajnersko urejenega prostora in specializirano ponudbo, usmerjeno predvsem v skupinske treninge. Prevladujejo butiki, ki ponujajo 1 do 2 zvrsti treningov. Kolesarjenej, HIIT, funkcionalni treningi, yoga,… Ni pa to vse. Poleg vrhunskega dekorja prostora, znanstveno zasnovanih, izredno premišljenih, učinkovitih in motivacije polnih treningov, butiki temeljijo še na high-end tehnologiji zvoka, luči in videa in na novi “sorti” rok zvezdniških inštruktorjev. To so posebej talentirani inštruktorji, vešči in s strogim namenom šolani, vodenja, poučevanja, nastopa, povezovanja in motivacije. 

Fitnes butik koncept je koncept cca 600m2  velikega fitnes kluba, ki je zasnovan na:

  • modernem in dizajnerskem interierju,
  • vrhunski in specializirani programski ponudbi trening programov (cycling, hiit, yoga,…),
  • high-end tehnologiji videa, zvoka in svetlobe,
  • novi “sorti” inštruktorjev, ki privabljajo in povezujejo

Medsebojno prepletanje in delovanje vseh dejavnikov, doživetje treninga in bivanja v takem butiku, ustvarja med člani močno skupnost in občutek pripadnosti. Med člani se pojavlja celo “fomo” efekt, strah da bodo kaj zamudili, če ne bodo prisotni.

DELI