Razlika med fitnesom in butikom

DELI

KAKŠNA JE RAZLIKA MED TRENINGOM V BUTIKU IN KLASIČNEM FITNESU?

Velika. Najlažje jo povzamemo v 3 delih.

Fitnes center ponuja trening, fitnes butik pa ponuja doživetje in izkušnjo, ki se začne že na vstopu v butik. Najlažje lahko naredimo primerjavo, če rečemo da v fitnes centru dobiš trening, v fitnes butiku pa dobiš izkušnjo in doživetje, katerega del je tudi odličen trening. V fitnes butiku ne moreš dobiti samo trening. Če se osredotočimo samo na trening fazo, je primerjava doživetja praktično nemogoča, predvsem pa ne primerna, saj trening v fitnes centru nikakor ne more konkurirati treningu v fitnes butiku. Če začnemo pri prostoru, dobimo primerjavo med največkrat zelo povprečno opremljenim studiem, belih sten, skladovnico trening orodij v kotu in poceni sistema ozvočenja, saj za trening potrebuješ samo glasbo, a ne? Prostor je osvetljen z neonkami, včasih kakšna tudi utripa. 

Studio fitnes butika, je popolnoma druga zgodba. Močno izražena tematika treningov, ki se izvajajo v studiu, je zelo odločno in premišljeno vpeta v dizajn studia. Če vstopiš v kolesarski studio,je to takoj jasno in očitno tudi neizkušenemu človeku. Dekor kriči po kolesarjenju, energiji in prav vleče te na kolo. Na drugi starni je lahko jogistični studio opremlejn kot tempelj zen-a in notranjega miru, kjer barvne igre, kosi interierja in svetlobe, izražajo jogo, umirjenost, body & mind. Svetloba i  ozvočenje v fitnes butiku dopolnjujejo izkušnjo. Kar je za fitnes center bilo dovolj kot “samo glasba in ozvočenje”, je za fitnes butik osnova doživetja treninga. Včasih je potrebno slišati tudi tišino in z vrhunskim ozvočenjem jo lahko. Kot rečeno, zelo “ne fer” primerjava, vendar že sama prisotnos v tovrstnem prostoru narekuje kakšno bo doživetje treninga, še preden se ta prične. Če se v prvem scenariju v človeku ne premakne nič, se v drugem scenariju v človeku že pričnejo porajati občutki vrhunskega doživetja treninga, samo na račun okolja in prostora.

Trening programi, ki jih ponujajo fitnes butiki, so plod razvoja in raziskav, v katere je bilo vloženo veliko časa in denarja. Za popolno doživetje in izkušnjo treninga, se tudi na podorčju programinga ničesar ne prepušča naključju ali celo volji in razpoloženju posameznega inštruktorja. Vse se vedno prične s ciljem v mislih. Stranka mora biti vsakič deležna vrhunskega treninga, ki bo zagotavljal rezultate, do katerih bodo prišle na zabaven, atraktiven, motivacije poln in varen trening. Butiki iz tega razloga razvijajo trening programe, za izvajanje katerih nato usposobijo inštruktorje. Na ta način butiki zagotovijo konsistentno kvaliteto, na katero lahko stranke računajo. Stranke tako vedno dobijo kar pričakujejo. Medtem pa v klasičnih fitnes centrih treningi lahko zelo varirajo in se spreminjajo glede na voljo, razpoloženje in pripravljenost posameznega inštruktorja. Včasih je lahko trening dober, spet drugič,…

3. del enačbe popolnega doživetja treninga, ki je tako drugačen od tistega v klasičnem fitnes centru, pa so inštruktorji. Inštruktorji se že v samem naboru filtrirajo po talentu nastopa (petje, ples, igra, pedagogika,…), nato pa so deležni posebnega, specializiranega usposabljnaja, ki jim da znanje in sposobnost poučevati in voditi profesionalno razvite programe treningov na način, da je trening motivacijsko in socialno doživetje brez primere.

Dizajn studia, opremljenost studia z vrhunskimi audio vizualnimi sistemi, znanstveno zasnovan programing treningov, posebej izšolani in usposobljeni inštruktorji, ki lahko vse prej našteto združijo in posredujejo naprej kot produkt, ki se imenuje nepozabno doživetje treninga, vse to je tisto, kar naredi trening v fitnes butiku zelo zelo drugačen od treninga v fitnes centru. Že ko je napisano, ni težko razumeti razlike, ko jo enkrat doživiš, pa je pred teboj nov svet.

Fitnes butiki zaradi vsega napisanega in fizično manjšega obsega, nudijo storitev na najvišji ravni. Nudijo premium storitev, in nudijo ekskluzivo, za katere so ljudje pripravljeni tudi plačati premium.

DELI

14-dnevni brezplačni preizkus