COOL BOKS TRENING – CONQUER!

DELI
Vstopim v nov svet treninga in doživetja. Svet navdihnjen z boksom, kjer je kondicijski trening zabaven kot še nikoli in cool, da te zazebe. To je novi Conquer!

Med povijanjem rok z boksarskimi “bandažami” mi pogled uhaja na boksarske rokavice in ogromne viseče vreče. Napolnjene z 80 litri vode visijo in čakajo, da se zapodimo med njih. Vznemirjenost, prežeta z nekaj adrenalina, me počasi prelevi v bojevnika, boksarja. Ko se iz zvočnikov zaslišijo udarni ritmi, prostor obarva z rdečo. In ko prvič začutim težo vreče pod udarcem rokavice, vstopim v nov svet treninga in doživetja. Svet navdihnjen z boksom, kjer je kondicijski trening zabaven kot še nikoli in cool, da te zazebe. To je novi Conquer!

Popolna novost iz Les Mills sveta, ki je direktno iz povojev prišla v Slovenijo. Mešanica boksa, kardia in funkcionalnega dela na tleh. Izboljšanje kondicije in atleticizma v 45 minutah. Primeren za vsakega posameznika, tudi za začetnike v borilnih veščinah.

Kako poteka…

Trening je sestavljen kot boksarski match iz devetih rund. Med seboj so ločene z boksarskim gongom. Vsaka runda je dolga 3 minute, med njimi so 1 minutne pavze. Med njimi se telo lahko regenerira do te mere, da lahko naslednjo rundo začnemo s še več zagona. Pavze niso predolge, da je trening še vedno učinkovit in telo potisne v cone, ki so potrebne za napredek. In ker imamo ljudje radi presenečenja😉, te na koncu čaka še dodaten izziv, ki zaključi trening v stilu.

Trening po postajah

Gibanja so enostavna, da lahko vsak posameznik, ne glede na telesno pripravljenost, prilagodi trening sebi. Preko treninga se pomikamo po treh različnih postajah; boksarske vreče, tla in tekaške steze. Zaseben ambient, huda osvetlitev in vrhunska glasba naredita odlično okolje za preizkušanje svojih mej, dvigovanje samozavesti in seveda izboljšanje telesne pripravljenosti. Trening te lahko ponese v višje intenzivnosti, kar v krajšem času pokuri več kalorij in pomaga pri oblikovanju telesa. 

Boksarski trening lahko primerjamo s treningom trupa. Vsak udarec primarno izvira iz trebušnih mišic in ne samo iz tvojih rok. Zato se ne ustrašit možnega musklfibra v trebušnih in medrebrnih mišicah. Bolj ko osvajamo gibe, bolj kot nam udarci “zlezejo pod kožo”, bolj je trening lahko učinkovit. Priporočljivo je večkrat preizkusit enak trening, da vidiš kako se telo odziva na obremenitve. In kako lahko tudi koordinacijsko napredujemo iz tedna v teden.

Boks…

Na boksarskih vrečah izvajamo kombinacije različnih udarcev in obrambnih gibov. Vsega tega se na začetku treninga naučimo, da osvojimo gibanja. Če smo na Conquerju bili že večkrat ta del izkoristimo kot del ogrevanja.

Funkcionalne vaje…

Na tleh izvajamo funkcionalne vaje s pomočjo medicink, uteži ali z lastno težo. Tu izvajamo osnovna gibanja oziroma kombinacije le teh. Za krepitev mišic celotnega telesa in povečanje zavedanja našega telesa.

Tek…

Na tekaških stezah uporabljamo več različnih nastavitev ali načinov. Da je trening še bolj dinamičen, ti postreže s še dodatnimi možnostmi za prilagoditev ali za dodatne izzive in možnost napredka. Klasična nastavitev je hitrost. Usmeritve so podane s strani inštruktorja, prilagaja si jih vsak sam. Druga nastavitev je naklon ali po domače povedano, v kako strm hrib tečemo. Obstaja še en način poganjanja tekača, ki pa ne deluje na elektriko ampak na pogon naših nog. Občutki so, kot da odrivaš tla stran od sebe. Pri tem še dodatno vključimo ritno in zadnjo stegensko mišico.

Kako ustvarit pravi občutek boksa?

Da je izkušnja boksarskega treninga unikatna, uporabljamo bandaže. Z njimi si povijemo roke, da zavarujemo členke in sklepe. Kako se zaviti ti pokažemo na začetku vsakega treninga, zato pridi par minut prej. Poleg bandaž pa na boksarskem delu pridejo v poštev še boksarske rokavice. Te ti omogočajo, da je vsak udarec močan in brez bolečin. Bandaže in boksarske rokavice si lahko izposodiš pri nas pred vsakim treningom in jih vrneš po koncu. Če želiš redno hoditi na Conquer, si lahko svojo opremo tudi kupiš in jo imaš vedno samo zase.

Boksarske vreče, ki jih uporabljamo v Sportedu niso klasične vreče, ampak so Aqua bag-i. Napolnjene so z 80 litri vode. To ponuja še prijetnejšo izkušnjo, ker vreča vsak udarec ublaži in ne “udari” nazaj. 

Že danes preizkusi Conquer, novost na tem delu sveta. BOOKIRAJ TRENING in se nam pridruži v Sportedu.

DELI