CEREMONY – NOV TRENING

DELI
Na steni napis Ceremony in barvne luči, ki ustvarjajo topel ambient, ki je nabit z energijo. Zasliši se zvonec in na steni začne teči ura, trening se začne!

Znajdem se na sredini poligona, polnega pripomočkov. Nekateri so že znani, nekaj je čisto novih. Preplavljajo me občutki navdušenja in vznemirjenja. Na steni napis Ceremony in barvne luči, ki ustvarjajo topel ambient, ki je nabit z energijo. Zasliši se zvonec in na steni začne teči ura, trening se začne!

Kaj je Ceremony?

Ceremony je 45 minutni funkcionalni in čisto nov Les Mills trening. Uporablja se veliko različne opreme, vse od kardio naprav, uteži, boksev, medicink, vrvi, stožcev, steperjev ali lastna teža. Z različnimi vajami tako razvijamo vzdržljivost, moč, koordinacijo, eksplozivnost ali hitrost. To je trening za izboljšanje atletskih sposobnosti in dvig kondicije. Izvajamo vaje za celo telo, ki posnemajo gibe iz vsakdanjega življenja in ga dvignejo na višjo raven.

Potek…

Trening poteka po postajah, s pomočjo timerja. Na vsaki postaji si do konca določenega intervala in se po svoji liniji premikaš naprej. S tem zagotovimo dinamičnost in raznolikost. Za lažjo organizacijo in bolj tekoč potek treninga, si vse postaje ogledamo na začetku treninga. Trener vse vaje razloži in pokaže izvedbo in uporabo pripomočkov. Med samim treningom tehniko še podrobneje razdelamo in izvedbo še nadgradimo, če je potrebno. 

Pri vseh vajah so možne opcije kako vajo narediti bolj ali manj intenzivno. S temi prilagoditvami je trening primeren za vsakega posameznika. Od čistih začetnikov do posameznikov, ki so redno aktivni. Enaka postavitev treninga se izvaja dlje časa, da lahko lažje spremljaš svoj napredek. Veš, da si na pravi poti k napredku, ko ugotoviš , da je določeno vajo lažje izvajati ali utrujenost kasneje začutiš.

Med treningom delajo tudi mišice trupa, ki poskrbijo za boljšo stabilizacijo med izvajanjem vseh vaj. In ker imamo radi dodatne izzive, te na koncu večinoma čaka še malo presenečenje za krepitev trupa. In za čisti zaključek še razteg in ohlajanje.

Kardio vaje

Kardio vaje se lahko delajo z lastno težo, pripomočki ali s pomočjo kardio naprav. Med te naprave spadajo tudi veslač, skierg in air bike. Veslač, sodeč že po imenu, posnema veslanje v kanuju. Želiš teči na smučeh? To lahko dosežeš s skierg-om. Air bike, je pa prirejeno kolo, pri katerem poleg nog v trening vključimo tudi roke oziroma zgornji del telesa. Več mišic kot sodeluje pri vaji, hitreje se dvigne intenzivnost in telo lahko hitreje napreduje. 

Kardio vaje z lastno težo so tiste, ki vključujejo neko variacijo skokov, poskokov ali teka. Intenzivnost teh vaj si sami najlažje prilagajamo s hitrostjo gibanja ali z višino skokov.

Vaje za moč

Vaje za moč se ponavadi izvajajo v počasnejših tempih, z lastno težo ali s pripomočki. Klasični pripomočki so uteži, lahko so proste, lahko so na drogu. Z njimi lahko izvajamo počepe, izpadne korake, zaveslaje, dvige nad glavo. Vaja z lastno težo za moč je na primer skleca. 

Največ vaj je kombiniranih, pri katerih je cilj, da telo pripeljemo v cono rahlega neudobja. Tako v krajšem času telo porabi več energije, po koncu treninga pa so občutki vrhunski.

Preizkusi Ceremony v Sportedu. BOOKIRAJ TRENING in skupaj z nami “praznuj”, kaj vse tvoje telo zmore!

DELI