BODYBALANCE – ZA DUŠO IN TELO

DELI
Gibi, ki zahtevajo fokus in popolno sproščenost. Iz minute v minuto trening postaja boljši, v telesu na novo odkrite dimenzije moči, gibljivosti in umirjenosti.

Ob prvih tonih sproščujoče in moderne glasbe se začnemo gibati. Gibi, ki zahtevajo zbranost in hkrati popolno sproščenost. Iz minute v minuto trening postaja boljši, v telesu na novo odkrite dimenzije moči, gibljivosti in umirjenosti.

Kaj je Bodybalance?

Kombinacija joge, tai chi-ja in pilatesa, Les Mills Bodybalance bo izboljšal tvoj um, telo in življenje.

Bodybalance vsebuje osnovne gibe iz joge in elemente tai chi-ja in pilatesa. Gibi so spojeni v celosten trening, ki okrepi telo in izboljša gibljivost. Vsi gibi so v skladu z glasbo, ki ti omogoča, da se odklopiš in pozabiš, da preizkušaš svoje telo in ga spreminjaš na bolje.

Trening se začne s tai chi ogrevanjem, kjer te vaje s fokusom na dihanju, pripravijo na vse kar te čaka. Pozdravi soncu, poze bojevnikov, rotacije trupa, vaje za odpiranje kolkov in iz pilatesa navdihnjene vaje za moč trupa. Trening se konča z relaksacijo in meditacijo.

Za koga je primeren?

Bodybalance je nižje intenziven trening, ki je primeren za vsakega posameznika in za katerega ne potrebuješ nobenih predhodnjih izkušenj. Sledi inštruktorju, ki ti pokaže vse vaje in opcije vaj, ki jih lahko izvajaš. Važno je, da delaš kar tebi odgovarja, brez oziranja na druge sovadeče. Navajanje na nove oblike gibanja traja nekaj časa, zato ne obupaj, če že prvič ne moreš vsega narediti kot pokaže inštruktor. Vzami si par tednov in spremljaj napredek in sam užitek, ki ga pri rednem izvajanju treninga dobiš.

Doprinosi

Ne glede na to ali želiš izboljšati fizično ali mentalno moč, Bodybalance pri tem pomaga. Trening ti pomaga pri izgubi telesne maščobe, izboljša moč trupa, izboljša gibljivost in zmanjša tesnobnost. Poleg tega se kažejo tudi napredki v ravnotežju in hitrosti hoje, kar je dober znak vitalnosti.

Čeprav je definiran kot nižje intenziven trening, mišice še vedno naredijo odličen trening in se krepijo. Vsi joga položaji, ki jih dlje časa držimo, sprožijo izometrično kontrakcijo. To pomeni, da je mišica konstantno pod napetostjo, sklepi se ne premikajo. Poleg same krepitve, statična obremenitev zelo dobro stabilizira sklepe. Dobra stabilizacija posledično tudi izboljša učinkovitost vseh ostalih treningov, ki jih izvajamo.

Poleg tega ti Bodybalance pomaga tudi pri izboljšanju obsega gibanja. Obseg giba pri vseh treningih je zelo pomemben za boljšo aktivacijo mišic in posledično hitrejši napredek. Preneseš ga lahko tudi v vsakodnevno življenje, kjer ti pri raznih opravilih lahko pride prav.

Regeneracija

Telo obvezno potrebuje dobro regeneracijo. Če so mišice pogosto podvržene stresu zaradi treningov, si je potrebno vzeti čas tudi, da si mišice opomorejo. Z nižje intenzivnim gibanjem, kot je na primer Bodybalance, se poveča pretok krvi preko mišic, kar pripomore k hitrejši regeneraciji. Kri prinese vsa potrebna hranila in kisik, kar sproži rast celic in sintezo proteinov in povzroči rast mišičnega tkiva.

Kako pogosto izvajati?

Doprinose treninga lahko opaziš že, če izvajaš Bodybalance enkrat tedensko. Vsak dodaten termin dvigne tvoje telesne in mentalne napredke še hitreje in še višje.

Vse kar potrebuješ so udobna obačila in po želji nekaj toplejšega za zadnji del meditacije in relaksacije. Ne potrebuješ superg, trening lahko izvajaš bos ali v nogavicah.

Različni formati

V Sportedu izvajamo dva različna formata treninga: 45 in 55-minutni format. Poznamo dva različna 45-minutna formata. Eden ima večji poudarek na moči samega trupa. Trup zajemajo trebušne mišice, mišice hrbta, mišice okoli kolkov in ramenskega obroča. Drugi format ima večji poudarek na gibljivosti, predvsem kolkov in hrbtenice. Kateri koli format izvajamo dobiš vse glavne doprinose Bodybalance-a.

Umiri svojo dušo, odklopi se od vsakdanjega življenja, PRIJAVI SE in se nam pridruži na Bodybalance-u. Pričakuj, da oddideš s treninga prerojen, z zmanjšanim stresom in napolnjen z novo energijo.

DELI