Katere so prednosti treninga v dvoje?

DELI
Če se s partnerjem ali prijateljem dogovoriš za treniranje v dvoje, bosta okrepila vez in kvalitetno preživela prosti čas.

Obkroženost z isto mislečimi ljudmi je ključna za tvoj uspeh na vseh področjih. Če je ob tebi oseba, ki je močno motivirana za vadbo, bo to tudi tebe navdihnilo, da boš bolj uspešen in discipliniran. Ljudje imamo radi udobje in velikokrat iščemo izgovore, zakaj vadba ni potrebna. Vsi pa vemo, da nam redna aktivnost da več energije, motivacije, bolj smo pripravljeni za izzive, ki nam jih prinaša življenje. Včasih za trdno odločitev o treningu potrebujemo malo dodatne motivacije. Zelo dobra in učinkovita dodatna motivacija je lahko tvoj prijatelj, partner, sorodnik. V nadaljevanju preberi nekaj prednosti treniranja v dvoje.

Zavezanost

Predstavljaj si naslednji primer. Prijatelj te pokliče in te vpraša, če gresta jutri skupaj na trening. V tistem trenutku se ti zdi to dobra odločitev in trening potrdiš. Pride dan treninga, približuje se predvideni termin vadbe, ti pa si malo len in se ti ne da več toliko, kot se ti je prejšnji dan. Boš res poklical prijatelja in mu rekel, da te ne bo? Mislim, da je to zelo malo verjetno. Zato je dogovor s prijateljem zelo dober način, da ostaneš discipliniran in se redno udeležuješ vadb. Motivacija mora seveda v prvi vrsti priti od znotraj, ampak včasih vsi potrebujemo malo dodatne spodbude.

Vadba v paru spodbuja zdravo tekmovalnost

Med vadbo v dvoje boš skušal biti boljši od osebe, ki je zraven tebe, pa naj bo to prijatelj, partner, sorodnik, morda celo naključna oseba. Z zdravo mero tekmovalnosti bo vadba bolj učinkovita, pokuril boš več kalorij, svoje telo boš pripeljal do njegovega limita. Vsi delujemo bolje, ko nas nekdo opazuje. Želimo dokazati, da smo sposobni narediti tisti en burpee več kot prijatelj, držati plank par sekund dlje in kolesariti hitreje.

Okrepitev vezi

Sigurno si že slišal za izraz »Partners, that workout together, stay together«. Če to prevedemo v slovenščino: »Pari, ki trenirajo skupaj, ostanejo skupaj«. To lahko seveda prenesemo tudi na odnos s prijateljem. Ko počneš nekaj s partnerjem ali prijateljem, to okrepi vajino vez. Splošno znano je, da vadba izboljša razpoloženje. Če se tvoje razpoloženje izboljša s tvojim partnerjem ali prijateljem v bližini, vaju bo to še bolj povezalo in ustvarilo močnejšo vez. S prijateljem oziroma workout buddyjem lahko skupaj podoživljata trening, pokomentirata, kaj vama je šlo dobro, kaj bi lahko izboljšala, po treningu pa gresta lahko še na kavo ali zdravo kosilo. Sliši se dobro, kajne?

Produktivno preživljanje časa s partnerjem ali prijateljem

V hitrem tempu življenja imamo hitro premalo časa za preživljanje časa s svojim partnerjem ali prijateljem. Skupna vadba vama omogoča ta skupni čas, pa še preživela ga bosta na način, ki bo za vaju dober in vaju bo pripeljal bližje ciljem. Tako lahko združiš prijetno s koristnim.

Zaključek

Obkrožanje z ljudmi, ki so aktivni, te znanstveno dokazano motivira, da tudi ti postaneš in ostaneš aktiven. Če se s partnerjem ali prijateljem dogovoriš za treniranje v dvoje, boš bolj zavezan, discipliniran, tekmovalen, s partnerjem ali prijateljem boš okrepil vez in z njim kvalitetno preživel prosti čas. Tako boš hitreje dosegel svoje cilje, ne glede na to, ali je tvoj cilj izguba telesne teže, pridobivanje kondicije, mišične moči. Z redno telesno aktivnostjo boš dosegal boljše uspehe na vseh področjih življenja, saj izboljšuje razpoloženje, poveča energijo in omogoča boljši spanec. Fizično pa boš močnejši, hitrejši in bolj vzdržljiv.

Izkoristi posebno priložnost treninga v dvoje

V Sportedu ponujamo skupinske vadbe, funkcionalne in cycling treninge, ki ti omogočajo doseganje vsega naštetega. V februarju, mesecu ljubezni, izkoristi posebno priložnost in pridi trenirat v dvoje! S prijateljem bosta lahko kar 7 dni trenirala brezplačno. Če se po poteku 7-dnevnega obdobja odločita za nakup mesečne karte, jo dobita za 50 % ceneje, poleg tega pa vaju 2 tedna častimo mi! Če kupita trimesečno karto, jo dobita za 45 % ceneje, mi pa vama podarimo še 4 tedne brezplačnega obiska!

Če si želita s prijateljem izkoristiti brezplačne treninge, se lahko prijavita tukaj.

DELI