NA TRENING V FITNES LE ZA 30 MINUT! 

DELI
Časi, ko smo v fitnesu preživljali ure in ure so mimo. Da dosežeš lepe napredke in rezultate je lahko dovolj že 30 minut!

Ali veš, da ne potrebuješ preživeti ure in ure v fitnesu, da lahko narediš lepe napredke in rezultate? Res je, dnevi več urnega potenja v fitnesu so stvar preteklosti. Veliko bolj kot dolžina treninga je namreč pomemben način in ustrezna intenzivnost treninga. V krajšem času lahko narediš veliko več, če veš, katere vaje izbrati in kako oblikovati trening. V našem Sportedu gymu pa tega ne rabiš vedeti sam. To naredimo namesto tebe s široko ponudbo treningov krajšega formata.

TRENINGI KRAJŠEGA FORMATA

Novodobni treningi krajšega formata so znanstveno zasnovani treningi, katerih cilj je zagotoviti najbolj učinkovito obliko telesne aktivnosti. V osnovi gre za vadbene koncepte, ki vadečemu prinašajo od 22 do 35 minut čistega treninga. Če k temu dodamo še fazi ogrevanja in aktivnega ohlajanja, lahko vadeči opravi s celotnim treningom že v vsega 30 minutah. Ja, prav ste prebrali. 30 minutah!

Telo namreč preoblikuje ustrezna intenzivnost in ne čas. Za uztrezno intenzivnost treninga pa ne potrebujemo dolgih ur. Potrebujemo relativno kratek čas in pa nekaj truda, da potrebno intenzivnost tudi dosežemo. Pa naj vas ne skrbi, govorimo o intenzivnostih, ki ne terjajo nadnaravne sposobnosti super junakov. Odločnost navadnega smrtnika povsem zadošča. Dobro, kaj ne? 

KATERE TRENINGE KRATKEGA FORMATA POZNAMO?

Glede na stopnjo svoje pripravljenosti lahko izbiraš med višje intenzivnimi ali nižje intenzivnimi treningi. Če je tvoj cilj izguba telesne maščobe, napredek v atletski pripravljenosti ali izboljšana sestava telesa, vedno najdemo kombinacijo treningov, s katerimi dosežeš željeno.

V Sportedu ti ponujamo lep nabor Les Mills treningov, ki že sledijo znanstveno dognanim krajšim časovnim formatom. Bodypump 45, Core, Grit, Sprint, Ceremony in The Trip, vsi ti bodo zagotovili super rezultate v super hitrem in učinkovitem časovnem formatu med 30 in 45 minutami.

KAJ DOBIM S TRENINGI KRATKEGA FORMATA?
Preoblikovanje telesa in Bodypump 45

Bodypump 45 je voden trening z utežmi, ki temelji na velikem številu ponovitev in uporabi manjših bremen. Z Bodypumpom 45 se spremeni sestava telesa, kar pomeni več mišične mase in manj maščobne mase. To pa je tisto, kar preoblikuje telo. Strah pred “velikimi mišicami” pa naj ostane doma. Trening ne povzroča nadnaravne rasti mišic. Niti ni to tako enostavno. 😃 

Bodypump 45
Funkcionalni trup z bonusom hudega “six-packa” in Core®

Kaj vse spada pod trup? Trup sestavljajo trebušne mišice, mišice hrbta, ramenskega obroča in mišice okoli kolkov. In vse te dele zelo temeljito obdelaš na vodenem Core® treningu. Ob uporabi elastike, prostih uteži in lastnega telesa izkušnja tovrstnega treninga doprinese izboljšano funkcionalnost trupa kot celote. Vsak trening vsebuje kombinacijo izolacijskih in integracijskih vaj ter redno vnaša inovacijske pristope k funkcinalnem treningu. Izboljšana telesna drža, funkcionalnost in “six-pack” so le stranski produkti. 😉

Core®
Super fit super hitro s Sprint®-om ali Grit®-om 

Imamo rešitev zate! 2x na teden po 30 minut visoko intenzivnega intervalnega treninga (HIIT). V Sportedu lahko izbiraš med kolesarskim treningom Sprint in Grit-om, ki ga izvajamo z lastno težo, utežmi in/ali stepom.

HIIT treningi so visoko intenzivni, kar je pogoj za hitre in konkretne rezultate. Tovrsten trening koncept zagotavlja izredne atletske napredke, kot tudi vizualno estetske napredke. Zaradi EPOC efekta (post-excercise oxygen consumption) oziroma povečane porabe kisika po treningu telo kuri maščobe še dolgo po treningu. Glede na intenzivnost tudi do 48 ur. Trening vpliva tudi na izboljšanje izločanja rastnega hormona, kar še dodatno pospeši razvoj čiste mišične mase in potrošnjo odvečnega maščevja.

Sprint®
Nepozabno doživetje kolesarskega treninga in The TRIP®

The Trip, voden kolesarski trening skozi virtualne svetove, zamegli občutke napora in te posledično potisne preko meja. Napredek v kolesarski, kardio kondiciji ali splošni vzdržljivosti in moči spodnjega dela telesa se odvija pred velikanskim zaslonom, kar zagotavlja zlitje treninga z doživetjem digitalno ustvarjenega sveta. Nezahtevnost tovrstnega treninga in veliki napredki prepričajo še tako velike skeptike. Ne biti presenečeni, da boste vzljubili kolesarske treninge, čeprav kolesa “videti ne morete”. 😁

The TRIP®
Vsestranko (in hot 😏) telo in Ceremony®, najbolj cool trening na svetu 

Ceremony je super kul funkcionalni trening po postajah, s katerim izboljšujemo moč, koordinacijo, eksplozivnost in kardio pripravljenost telesa. Trening poteka na pestrem poligonu, na katerem najdeš vse od prostih uteži, kettlebellov, lestev, boksov, kardio naprav, medicink in še kaj. Na treningu te spremlja timer in trener, ki vodi trening, te usmerja od postaje do postaje in skrbi za varnost izvedbe. Velikokrat se trening izvaja v parih, kar še dodatno dviguje motivacijo. Ceremony je eden najbolj vsestranskih trening konceptov, s katerim postaneš fit, super atlet in sexy as f… . ☺️

Ceremony®
IN KAJ SEDAJ? 🤔

Kot vidiš, je široka ponudba kratkih formatov treningov tista, ki ti lahko omogoči, da v svojem natrpanem urniku najdeš energijo in čas za izvedbo le-teh. Redna telesna aktivnost je tista, ki ti posledično zagotovi več energije na dnevni bazi in izboljša kvaliteto življenja. Ne rabiš vsak dan preživeti več ur v fitnesu za viden naprek. Že 2-3x na teden po 30 minut je dovolj za ohranjanje forme oz. napredek, če se z gibanjem šele začenjamo ukvarjati.

Seveda lahko treninge sprva tudi preizkusite. S tem namenom smo za vas oblikovali cenovno ugodno članarino Preizkusi Sported, kjer lahko 2 tedna koristite vse treninge po lastni želji. Če želite izkoristiti ponudbo, kliknite TUKAJ!

DELI