ZA ODPRAVO POSLEDIC UJME / EDSPEDICIJA 2023

dobrodelni ekstremni izziv

 Tek s Triglava, s kolesom do Pirana in potop na vdih na najglobljo točko slovenskega morja. V enem dnevu. 

EDSPEDICIJA

ekstremni podvig z dobrodelnim namenom

Ker ekstremne razmere terjajo ekstremna dejanja, želimo v Sportedu z namenom pomoči za odpravo posledic poplav, pomagati kot najbolj znamo. Z navdihom in športom. Zato bomo 11. septembra 2023, še z nekaterimi znanimi slovenskimi imeni, pripravili in izvedli dobrodelni ekstremni podvig, Edspedicijo 2023.

KAJ JE EDSPEDICIJA

Edspedicija je 24 urni športno / ekstremni podvig, ki sestoji iz gorskega teka, kolesarjenja in potapljanja na vdih. Cilj je premagati pot z najvišje točke v Sloveniji (Triglav), na najglobljo točko v Sloveniji (podvodni Triglav) po določeni trasi, v čim krajšem času.

lastnosti izziva

  • Tek Triglav – Pokljuka, 10 km,
  • Kolesarjenje Pokljuka – Piran, 210 km,
  • Potop na vdih – podvodni Triglav, – 40m.
  • Časovna omejitev 24 ur.
  • Izzivan čas 15 ur.

EDSPEDICIJA

KAKO LAHko pomagaš

Vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu. Seveda, se vam ni nujno potrebno udeležiti ekstremnega podviga, lahko pomagate tudi na bolj “udoben” način. Pomagate pa lahko kar na 3 različne načine.

način 1: IZZIVAJ z dobrim namenom

Če si avanturističnega duha, v dobri kondiciji, kolesariš in hodiš v hribe, se nam lahko pridružiš. S tem, ko boš opravil določeno št. kilometrov, podariš v namen odprave posledic ujme enak znesek €.

Zaradi narave podviga, je število izzivalcev omejeno na 10 športnikov. Si želiš biti del teh? Dobra telesna kondicija, pohodne in kolesarske noge, in morebiti delfinska pljuča so predpogoj. A ni nujno, da poseduješ vse hkrati.

Med tem, ko je namen izziva opravti vse panoge v danem časovnem okvirju, pa je naš cilj vključiti v izziv čim več ljudi. A ker je varnost na prvem mestu, bomo k sodelovanju sprejeli največ 10 športnih navdušencev… po panogi. To pomeni, da se nam lahko pridružiš zgolj za gorski del ali samo kolesarski del. Pomemebno je, da si zraven. Saj več kot nas bo, več kilometrov bomo nabrali. In več kilometrov, ko bomo nabrali, več € bomo zbrali.

Vsak opravljen kilometer izziva prinese 1 €. Če pa vsaj 1 osebi uspe opraviti vse 3 izzive v manj kot 15h urah, se končni skupni znesek zviša za polovico.

Triglav – Pokljuka; 10 km = 10 €

Pokljuka – Piran; 210 km = 210 €

Potop na morski Triglav; 1 m = 1 € (upoštevajo se metri navzdol in nazaj na površje)

Potopa na vdih (free diving) na podvodni Triglav v Piranu, se lahko udeležijo le usposobljeni prosti potapljači. Vsak opravi potop na globino, do katere lahko varno izenačuje okoljski pritisk. Zabeleženo globino se pretvori v €.

V nedeljo 10. sept. vzpon do Kredarice, kjer se noči in pripravi na štart. Štart na vrhu Triglava, etapa Triglav – Pokljuka, bo v ponedeljek 11. sepbetmbra 2023, ob sončnem vzhodu, cca 6.30.

Štart 2. etape, kolesarske etape, Pokljuka – Piran, predvidoma med 10.30 in 11.00.

Štart 3., potapljaške etape v Piranu, predvidoma ob 18.30.

Nočitev na Kredarici je za vse izzivalce urejena z naše strani. Oprema in hrana pa je v domeni vsakega udeleženca.

Pošlji nam mail na info@sported.si, katere oz. katerih etap se želiš udeležiti in kakšne so tvoje izkušnje. Če bodo mesta še na voljo in se izkaže, da si iz pravega testa, te čaka nepozabna dobrodelna dogodivščina. Pričakuj pa, da se bomo pred izvedbo, za “triple check”, še sestali v živo.

način 2: TRENIRAJ z dobrim namenom

Treniraj in podari 5 ali 10 € za odpravo posledic ujme. Pripravili smo posebne karte, UJMA 5 in UJMA 10, katerih 100% izkupiček bo šel v dobrodelni namen, vam bomo pa v zahvalo podarili brezplačne treninge.

Izberite eno od spodnjih opcij. Če niste član Sported butik gyma, si boste morali kreirati račun.

Nakup lahko opravite spodaj, ali preko Sported aplikacije, ki si jo lahko prenesete tukaj (iOS) ali tukaj (Android)!

UJMA 5

posebna serija
5
00
  • 1 trening
  • Veljavnost 30 dni

UJMA 10

posebna serija
10
00
  • 2 treninga
  • Veljavnost 30 dni

način 3: deli z dobrim namenom

Deli informacijo s klikom na enega od spodnjih omrežij in nam pomagaj doseči širšo javnost. Saj veš, več ljudi, več pomoči.

DONATORJI

PODPORNIKI