sprint®

Kolesari hitreje & močneje!

Kaj je sprint?

cycling fitnes trening

Sprint je visoko intenziven intervalni 30-minutni kolesarski trening (HIIT). Z intervali visoke intenzivnosti, vzponi in sprinti, Sprint pospešuje izgorevanje maščob, povečuje vzdržljivost in izboljšuje mišično moč.

Skozi navdihujočo glasbo in motivacijsko vodenje inštruktorja, udeleženci dosegajo najvišje srčne frekvence, kadenco in maksimalne obremenitve. Visoko intenziven in nizko odbojni trening znanstveno dokazano prinaša rezultate hitro.

DOPRINOSI

Ohranja mišično maso

Izboljšuje moč in vzdržljivost

Časovno učinkovit trenining

Pospešuje metabolizem

EPOC efekt kurjenja maščobe

Je sprint za mene?

HIIT koncept treninga na kolesu

Vsi, ki uživate v izzivih in intenzivni vadbi, boste cenili Les Mills Sprint. Ni potrebno biti kolesar, moraš pa za Sprint imeti vsaj zmerno kondicijo. Prvi trening naredi z nekaj rezerve, tako boš dobil-a pravi občutek kaj in kako se dogaja.

Če med treningom ugotoviš, da ti je pretežko, je popolnoma ok, da upočasniš, znižaš obremenitev ali se vsedeš pokonci in počivaš.

 

Pritisni play!

Sprint v akciji

Sprint®

Uauuu!

oprema

kaj potrebujem?

voda

Plastenka z vodo!

spotili se bomo

Prinesi brisačo!

20 min prej

Prvič pridi 20 minut pred pričetkom treninga.

čista obutev

Prinesi čisto obutev, ki je NE uporabljaš zunaj.

Pogosta vprašanja

da bo res enostavno

Čeprav je Sprint odličen trening za prvo izkušnjo visoke intenzivnosti, ni ravno najboljša izbira za prvi trening, če že nimaš vsaj zmerne kondicije.

Nikakor ne, saj je uporaba izredno preprosta. Je pa pomembno, da prideš na prvi trening 20 minut pred pričetkom. Tako se bo lahko tvoj trener posvetil predstavitvi kolesa in njegovim nastavitvam.

Ne, že navadna športna oprema je dovolj. Ne oblecite pa dolgih in širokih oblačil, saj se lahko zapletejo v pedala. Če pa imate kolesarska oblačila, vam jih pa seveda priporočamo, saj bo tako vaš trening še prijetnejša izkušnja.

Ne, kolo lahko vozite tudi v športnih copatih. Priporočamo take s tršim podplatom.

Naša kolesa ponujajo najbolj razširjen sistem vpenjanja, Shimano SPD.

Lahko! Sprint temelji na HIIT konceptu, kar je porok za visoko porabo kalorij med treningom in potem še do 48 ur po treningu (Epoc efekt). Ni ga boljšega za učinkovito hujšanje, a zmernost velja, Sprint je visoko intenziven trening!

Če bodo tvoji treningi temeljili izključno na obiskovanju Sprinta®-a, potem 2x / teden. Ne 3x, ali večkrat. 2x! In zagotovi, da bo vmes minilo vsaj 48 ur.

V primeru, da pa boš trening kombiniral-a še z drugimi oblikami vadbe, je pa že 1x / teden dovolj.